Suroviny (4 osoby): 10 lístkov bazalky, 3 vetvičky petržlenovej vňate, 2 mladé cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL dijonskej horčice, 125 g zmäknutého masla, 2 hlávky brokolice, 1 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 500 g širokých rezancov, 10 koktajlových paradajok
Postup: cestoviny uvaríme v slanej vode. Listy bazalky a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Cibuľky očistíme a umyjeme. Zelenú časť nakrájame na pásiky a odložíme, zvyšok na kolieska. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. V miske zmiešame horčicu s maslom, pridáme bylinky, cibuľku a cesnak. Premiešame a odložíme nabok. Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky. Olej, cestovinu a brokolicu dáme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a varíme 4 m. Necháme odkvapkať. V hrnci roztopíme zvyšné maslo, pridáme cestoviny s brokolicou a pri miernej teplote premiešame, aby sa cestovina dokonale obalila.
Jedlo ozdobíme koktajlovými paradajkami a zelenou cibuľkou.