Suroviny: 800 g mletých kuracích pŕs, 400 g špenátu, 8 dl lieka, 100 g masla, 150 g hladkej múky, 200 g cibule, 200 g cesnaku, 1 viazanička bazalky, 350 g mozarelly na pizzu, 800 g ošúpaných paradajok z konzervy, 1 kg cesta na lasagne, soľ, korenie
Postup: Nadrobno posekanú cibuľu osmažíme na malom množstve oleja, pridáme strúčiky cesnaku nakrájané na väčšie kúsky, bazalku, osolíme, okoreníme. Na tento základ dáme kuracie mäso, mierne osmažíme, pridáme paradajky, všetko zalejeme trochou vody. Ragú varíme niekoľko m, neustále dopĺňame vodu. Z masla, múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme horúcim mliekom, osolíme, okoreníme. Potom do nej nastrúhame mozarellu, pridáme očistené listy špenátu, varíme tak dlho, až špenát zmäkne. Omáčku so špenátom, kuracie ragú s paradajkami, cesto na lasagne kladieme striedavo po vrstvách na pekáč, zakryjeme alobalom, pečieme 20 m v rúre pri 220 °C, fóliu stiahneme, pečieme ďalších 10 m. Podávame teplé.