Suroviny (4 osoby): 750 g brokolice, 350 g cestovín (vretienok), 250 ml zeleninového vývaru, 100 g anglickej slaniny, 150 ml smotany na varenie, 2 paradajky, 1 cxibuľa, 2 - 3 PL svetlej zápražky, soľ, mleté čierne korenie
Postup: Slaninu nakrájame na prúžky a vo väčšom hrnci ju opražíme dochrumkava. Vyberieme a necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme, nakrájame na drobno a orestujeme na tuku zo slaniny. Brokolicu pridáme k orestovanej cibuli, krátko podusíme, podlejeme vývarom a smotanou, ochutíme soľou, korením, dusíme prikrytú 8 m. cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme, necháme odkvapkať. Brokolicu vyberieme dierovanou varechou z omáčky, uložíme na teplé miesto. Do omáčky pridáme zápražku, rozmiešame, povaríme niekoľko m. Pridáme brokolicu a cestoviny, premiešame a dáme na taniere. Paradajky umyjeme, nakrájame na koky, posypeme jedlo.