Suroviny (4 porcie): 1 kurča (2 kg), asi 0,5 l vody, soľ, mleté čierne korenie, olej
Plnka: 1 malá cibuľa, 0,2 l mlieka, 2 vajcia, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 200 g pečiva z predošlého dňa
Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Pečivo nakrájame na kocky, cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na PL oleja. Prilejeme do nej mlieko, nalejeme na nakrájané pečivo, primiešame vajcia, nasekanú vňať, osolíme, okoreníme, necháme asi 15 min. odpočívať.
Kurča opláchneme vodou, zvnútra i zvonka osolíme, naplníme. V pekáči zohrejeme kurča, kurča z každej strany prudko opečieme, dáme do predhriatej rúry, pečieme asi 1 1/2 hod., podlievame vodou a polievame vlastnou šťavou.
Či je kurča opečené, zistíme zapichnutím do mäsa špáradlo. Ak vyteká svetlá priezračná šťava, je hotové.
Keď posledných 20 min. kurča nepodlievame, koža bude chrumkavá.