Suroviny (4 porcie): cesto: 2 vajcia, soľ, 250 g hladkej múky.

Plnka: 400 g červenej kapusty, 2 plátky hriankového chleba, 1 nožička klobásy, 1 vajce, 4 červené cibule, 1 PL oleja, 1 - 2 brusnicového kompótu, 50 ml octu balzmového, 1/2 ČL klinčekov mletých, mleté čierne korenie, 2 l hovädzieho vývaru

Postup: Na cesto zmiešame vajcia, 3 - 4 Pl vody, 1/2 ČL soli, primiešavame robotom, až je cesto pružné, premiesime ho rukami, zabalíme do fólie, pri izbovej teplote necháme stáť 1 h. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, 1 opražíme na oleji, pridáme kapustu, dusíme 5 min, pridáme brusnice, ocot, klinčeky, soľ, korenie. Nakrájanú klobásu primiešame ku kapuste, necháme vychladnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vyvaľkáme plát, pokrájame ho na štvorčeky, PL ukladáme na každý štvorček plnku, štvorčeky preložíme, konce cesta popritláčame. V hrnci do vriaceho vývaru

Hádžeme pirohy, počkáme až vyplávu na povrch, potom varíme ešte 5 min.

Podávame zvyšnou nakrájanou cibuľou.