Suroviny (na plech 30 x 30 cm či 2 okrúhle pizze s priemerom 30 cm: 300 g hladkej múky, 1 ČL soli, 1/2 ČL kryštálového cukru, 1 balíček sušeného droždia, 175 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja

Postup: Preosiatu múku, soľ, cukor, droždie zmiešame, pridáme vodu, olej, vypracujeme cesto, sformujeme ho do gule, prikryté necháme na teplom mieste 1 h kysnúť. Vykysnuté cesto premiesime na jemne pomúčenej doske, rozvaľkáme, preložíme na jemne naolejovaný plech, alebo rozdelíme na 2 časti, tie rozvaľkáme, uložíme do naolejovaných okrúhlych foriem. Pečieme pri 250 st 15 min na dolnej koľajničke. Na pizzu možno poukladať rôzne suroviny.


Základná omáčka

Suroviny: 2 konzervy lúpaných paradajok, 2 strúčiky cesnaku, po 1/4 Č L oregana, bazalky, majoránu, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Paradajky so šťavou dáme do hrnca, vareškou či vidličkou roztlačíme na kašu. Olúpaný cesnak prelisujeme, pridáme k paradajkám, privedieme do varu, na miernom ohni povaríme 10 m, potom ochutíme soľou, korením, bylinkami, varíme ešte 5 min.


Obloženie so šunkou a hríbami

Suroviny: základná omáčka, 200 g šampiňónov, 120 g šunky, 50 g zelených olív, 200 g nastrúhaného syra

Postup: cesto natrieme omáčkou, posypeme 1/2 syra, natenko nakrájanými šampiňónmi, plátkami šunky, druhou 1/2 syra, upečieme.


S ananásom a so šunkou

Suroviny: základná omáčka, 1 konzerva ananásu, 120 g šunky alebo šunkovej salámy, 300 g syra mozarella

Postup: cesto natrieme omáčkou, posypeme nakrájanou šunkou, kúskami ananásu z konzervy, nakrájanú mozarellu, upečieme.


So salámou a feferónkami

Suroviny: 200 g syra mozarella, 1 cibuľa, 120 g nakrájanej salámy, 2 - 3 feferónky, 100 g strúhaného eidamu

Postup: cesto potrieme omáčkou, posypeme eidamom, obložíme kockami mozarelly, kolieskami cibule, plátkami salámy, nasekanými feferónkami, upečieme.


S tuniakom a kaparami

Suroviny: 2 konzervy tuniaka, 1 cibuľa, 100 g zelených olív, 50 g kapár, 250 g nastrúhaného syra (mozarella, eidam, parmezán)

Postup: cesto potrieme omáčkou, rovnomerne navrstvíme tuniaka, kolieska cibule, olivy, kapary, posypeme syrom, upečieme.


So špenátom a syrom Niva

Suroviny: 350 g mrazeného) čerstvého špenátu, soľ, mleté čierne korenie, štipka muškátového oriešku, kôra z 1/2 citróna, 2 cibule, 100 g strúhaného eidamu

Postup: Rozmrazený špenát krátko podusíme, vyžmýkame vodu, ochutíme soľou, korením, citrónovou kôrou, muškátovým orieškom. cesto potrieme omáčkou, navrstvíme naň špenát, syr, nakrájanú cibuľu, pečieme 10 m. Vyberieme, namrvíme Nivu, pečieme ešte 5 m.


So zeleninou a vajcom

Suroviny: 1 malá cuketa, 1 baklažán, 2 paradajky, 1 paprika, 1 cibuľa, 100 g kukurice z konzervy, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 250 g nastrúhaného eidamu, 3 vajcia uvarené natvrdo

Postup: Cuketu, baklažán nakrájame na kolieska, posypeme soľou, korením, opečieme na oleji. cesto potrieme omáčkou, posypeme 1/2 syra, navrstvíme baklažán, cuketu, paradajky, papriku, cibuľu, pridáme scedenú kukuricu, pečieme 10 m. pridáme na kolieska nakrájané vajcia, posypeme zvyšným syrom, pečieme ešte 5 m.


S extra porciou mäsa

Suroviny: 150 g šunky, 100 g slaniny, 2 - 3 nožičky klobásy, 150 g strúhaného eidamu, feferónky podľa chuti, 2 paradajky

Postup: cesto potrieme omáčkou, posypeme syrom, poukladáme plátky šunky, na pásiky pokrájanú slaninu, kolieska klobásy, paradajok, nasekané feferónky, upečieme.


So slaninou a cibuľou

Suroviny: 1 biela, 2 červené cibule, 1 pór, 2 PL oleja, 150 g nakrájanej slaniny, 1 feferónka, 250 g postrúhaného syra

Postup: Očistenú cibuľu a pór nakrájame na kolieska, opražíme na oleji, podľa chuti priáme nakrájanú feferónku. cesto natrieme omáčkou, navrstvíme cibuľovú zmes, syr, pečieme 10 m. Ma posledných 5 m pridáme nakrájanú slaninu.


So 4 druhmi syra

Suroviny: 2 Pl bazalkového pesta, 100 g mozarelly, 150 g nastrúhaného eidamu, 120 g Nivy, 80 g údeného oštiepka, 2 PL nasekaných vlašských orechov

Postup: cesto natrieme paradajkovým základom a bazalkovým pestom. Syry nakrájame, navrstvíme na cesto, posypeme orechmi, upečieme.


S artičokami a salámou

Suroviny: 2 cibule, 120 g salámy nakrájanej na plátky, 1 konzerva nakladaných artičok, 100 g mozarelly, 100 g nastrúhaného eidamu

Postup: cesto potrieme omáčkou, posypeme eidamom, obložíme salámou, nakrájanou mozarellou, odkvapkanými kúskami artičok, koliescibule a upečieme.


S mletým mäsom

Suroviny: 400 g mletého mäsa, 2 cibule, 2 PL olivového oleja, 100 g nastrúhanej mrkvy, 100 g nastrúhaného eidamu

Postup: Nadrobno nakrájané cibule opražíme na oleji, pridáme mäso, podusíme domäkka) šťava sa musí vydusiť). Udusené mäso zmiešame s niekoľkými PL omáčky, nastrúhanou mrkvou, navrstvíme na cesto, posypeme syrom, upečieme.


So sardelami a olivami

Suroviny: 200 g čerešňových paradajok, 1 cibuľa, 1 PL oleja, 1 ČL tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 12 sardelových filiet, 100 g čiernych olív, 150 g strúhaného eidamu

Postup: Cibuľu nakrájame, paradajky prekrojíme, s cibuľou orestujeme na oleji, pridáme soľ, korenie, tymian. Zmesou natrieme cesto, posypeme syrom, olivami, obložíme nasekanými sardelami.


S paprikou a so syrom Feta

Suroviny: 1 žltá, červená a zelená paprika, 100 g štipľavej salámy, 1 cibuľa, 100 g čiernych olív, 200 g slaného syra Feta

Postup: cesto zalejeme omáčkou, obložíme salámou, plátkami syra, na kolieska nakrájanej cibule, pásiky papriky, upečieme.


S jablkami a šunkou

Suroviny: 2 PL oleja, 3 - 4 jablká, 2 červené sibule, 8 plátkov morčacej šunky, 100 g šalátu rukola, 250 g údeného oštiepka

Postup: cesto potrieme omáčkou, posypeme postrúhaným oštiepkom, navrstvíme plátky jabĺk, šunky, kolieska, cibule, upečieme. Pred podávaním posypeme lístkami rukoly.


S kuracím mäsom a brokolicou

Suroviny: 300 g brokolice, 300 g kuracieho mäsa, 200 g strúhaného eidamu, 2 PL oleja, 1 ČL korenia na pizzu

Postup: Umytú brokolicu uvaríme v slanej vode tak, aby ostala chrumkavá, scedíme. Mäso nakrájame na rezančeky, zmiešame s olejom, korením, necháme 1 h. marinovať, potom ho opečieme na suchej panvici. cesto potrieme omáčkou, posypeme syrom, navrstvíme ružičky brokolice, mäso, upečieme.