Suroviny: Cesto: 600 g hladkej múky, 400 ml vlažnej vody, 300 g čerstvého alebo dve lyžičky suchého droždia, štipka cukru, 1 zarovnaná lyžička soli, 3 lyžice panenského olivového oleja
Obloženie: 400 g olúpaných paradajok alebo paradajkovej dužiny, čierne korenie, 3 lyžice panenského olivového oleja 250 g mozarelly pokrájanej na plátky, 16 listov bazalky
Postup: Do múky vmiešame kvások pripravený z droždia, trochu vody, cukru a múky. Primiešame soľ, olej a postupne zvyšnú vodu. Cesto sa nesmie lepiť a musí sa samo odlepovať od stien misy.
Hotové cesto rozdelíme na štyri diely, vytvoríme z nich gule, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobia svoj objem. Z cesta vyvaľkáme placky, dáme na vymastený plech, obložíme paradajkami, mozarellou, mierne posolíme, pokoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme do rozpálenej rúry na 240 °C na cca 10 - 15 minút. Hotovú pizzu obložíme kúskami bazalky a podávame.