Suroviny (na jednu tortu): 8 bielkov, 280 g práškového cukru, 110 g mandlí. 120 g polohrubej múky, mandľové lupienky
Krém: 8 žĺtkov, 140 g práškového cukru, 250 ml sladkej smotany, 40 g hladkej múky, 250 g masla, 120 ml silnej čiernej kávy
Postup: Z bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Jemne doň primiešame pomleté madle a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vlejeme do nej cesto a pečieme pri teplote 170 °C asi 30 min. Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri časti pozdĺžne a pokvapkáme kávou. Žĺtky, cukor a hladkú múku miešame nad parou 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Do vychladnutej masy pridáme rozšľahané maslo a za stáleho miešania aj 100 ml kávy. Korpus spojíme krémom, ktorým natrieme celý povrch torty. Boky ozdobíme mandľovými lupienkami a zrnkami kávy.