Suroviny: Cesto: 8 vajec 160 g práškového cukru, 160 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 3 PL pomletých orechov.
Plnka: 100 ml mlieka, 3 vajcia 100 g kryštálového cukru, 120 g Zlatého klasu, 60 g masla. Na potretie: marhuľový džem, 100 g posekaných orechov.
Sirup: cukor, voda, rum, nastrúhaná citrónová kôra
Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom a striedavo k nim zľahka primiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 3 časti. Jednu dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Do 2. časti pridáme kakao, do 3. pomleté orechy. Každú časť premiešame a osobitne upečieme v tortovej forme. Po upečení necháme korpusy vychladnúť. Potrieme marhuľovým džemom a pokvapkáme vychladnutým sirupom. Na jeden upečený korpus rozotrieme časť plnky, posypeme posekanými orechmi a prikryjeme druhým korpusom. Ten pokvapkáme sirupom, natrieme plnkou, posypeme orechmi a prikryjeme tretím korpusom. Takto naplnenú tortu potrieme plnkou, ozdobíme nakrájanými plátkami pomaranča a postrúhanou čokoládou. Postihnutí tortu krájame na kúsky a ozdobíme lístkami mäty.
Plnka: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a 50 g cukru. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň pridáme zmäknuté maslo, spolu vyšľaháme a napokon do pudingovej masy zamiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a zostávajúceho cukru.
Sirup: Cukor, vodu, nastrúhanú citrónovú kôru a rum podľa chuti zvaríme. Necháme vychladnúť.