Zmiešame 400 g muky, 5 g cukru, 2 vanilínové cukry, 150 ml vlažného mlieka, 100 g masla, 30 g droždia rozdrobeného v mlieku a 3 polievkové lyžice marsaly. Vymiesime vláčne cesto, prikryjeme ho a necháme hodinu kysnúť. Ma plnku vymiešame šťavu z 1 citróna s 250 g ricotty (tučný tvaroh/, so 125 g posekaných pistácií, 100 g posekanej čokolády, 50 g medu a s 1 vajcom. Formu vymastíme, cesto premiesime, rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, potrieme ho plnkou, zvinieme a pokrájame na kolieska hrubé 3 cm. Kolieska natlačíme do jedno veľa druhého, reznou plochou nahor a necháme kysnúť ešte 20 min. Pečieme asi 45 minút, horúcu ružicu potrieme marhuľovým džemom.