Suroviny (pre celú rodinu): 7 vajec, 150 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 140 g krupicovej múky, 20 g kakaa, 150 g kryštálového cukru na sirup, 100 ml rumu, malinová šťava, 150 g vlašských orechov, 80 g malinového džemu, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy
Poleva: 200 g práškového cukru, 2 lyžice rumu
Postup: Žĺtky, práškový a vanilínový cukor vymiešame a zľahka pridáme tuhý sneh z bielkov. Prisypeme múku a všetko dobre premiešame. Z cesta odoberieme jednu tretinu, pridáme k nej kakao, nelejeme ju na plech vyložený papierom na pečenie upečieme vo vyhriatej rúre. Zvyšné cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a tiež upečieme. Kým sa pečie korpus, vychladnutý kakaový plát pokrájame na malé kocky, polejeme pripraveným sirupom (kryštálový cukor rozpustíme v 150 ml vody), pridáme rum, pomleté orechy a toľko malinovej šťavy, aby vznikla vlhká vláčna masa. Všetko spolu dobre premiešame. Upečený korpus potom pozdĺžne prerežeme, na spodný diel navrstvíme rumovo-kakaovú plnku zakryjeme ju druhou polovicou korpusu. Povrch torty natrieme malinovým džemom, rumovou polevou, ktorú pripravíme z práškového cukru, 1 lyžice vriacej vody a rumu miešaním nad miernym ohňom do zhustnutia (asi 30 minút).