Suroviny: Cesto: 300 g polohrubej múky, 150 g mäkkého masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 prášku do pečiva

Plnka: 500 g bieleho jogurtu, 1 vrecúško želatíny, 200 g ribezlí, 200 g sladkej smotany, 2 PL práškového cukru

Na ozdobenie: strúhaný kokos, 1 marcipánová ružička

Postup: Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme vajce a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme 25 minút v rúre rozohriatej na 160 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Jogurt zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, potom zmes vmiešame do pripravenej želatíny. Necháme asi 10 minút chladnúť a zmes zmiešame s ušľahanou smotanou. Prikryjeme vrchným, dielom a povrch i boky torty potrieme zvyškom jogurtovej zmesi. Vrch polejeme ovocným sirupom a boky posypeme strúhaným kokosom. Tortu vložíme do chladničky, aby stuhla a dala sa dobre krájať. Ozdobíme marcipánovou ružičkou.