Suroviny: 175 g zmäknutého margarínu, 175 g práškového cukru, 3 rozšľahané vajcia, 175 g múky s kypriacim práškom, 700 g jahôd, 750 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice jahodového džemu
Postup: Dve tortové formy s priemerom 18 cm vymastíme tukom a pokryjeme pergamónovým papierom. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Do veľkej misy dáme margarínm cukor, vajcia a múku s kypriacim práškom. Elektrickým šľahačom všetko dobre vyšľaháme. Zmes vylejeme do dvoch pripravených tortových foriem a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme 25 minút, kým ihlica zapichnutá do stredu formy neostáva po vytiahnutí čistá. Na kovovej mriežke necháme 10 minút chladnúť. Potom opatrne uvoľníme okraje korpusu, vyklopíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť. J
ahody odstapkujeme, rozpolíme a zatiaľ odložíme. Zúbkovaným nožom obidva korpusy horizontálne prekrojíme, čím získame 4 pláty cesta. Vo väčšej nádobe vyšľaháme hustú šľahačku. Jeden plát cesta položíme na tácňu a potrieme šľahačkou. Poukladáme rozpolené jahody. Jahody prikryjeme druhým plátom cesta, jemne, ale pevne pritlačíme a potrieme jahodovým džemom. Priložíme tretí plát cesta a opäť potrieme šľahačkou a obložíme rozpolenými jahodami. Napokon pritlačíme štvrtý plát cesta. Tortu na povrchu i po bokoch potrieme zvyšnou šľahačkou. Šľahačkou naplníme aj zdobiace vrecko s hviezdicovou rúrkou a vytvoríme bohaté vlnovky. Do stredu torty dáme pekné tri jahody, zvyšné jahody rozpolíme a ozdobíme nimi tortu po obvode. Ak ihneď nepodávame, odložíme do chladničky.