Jahodová torta

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): Cesto: 3 vajcia, 100 g práškového cukru, 3 PL vody, 120 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy

Krém: 350 g vyšľahanej smotany, 100 g jahôd, 40 g jahodového džem na ozdobenie opistácie

Postup: Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, po lyžiciach pridáme vodu a vymiešame dopenista. Potom zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené, vychladnuté cesto nahrubo natrieme vyšľahanou smotanou. Na šľahačkovú vrstvu poukladáme očistené a umyté nakrájané jahody. K jahodovému džemu pridáme 2 ČL studenej vody a za stáleho miešania za miernej teploty zohrejeme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

Povrch torty pokvapkáme rozriedeným džemom a ozdobíme nasekanými pistáciami. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 15 - 20 minút.

 


AdSense