Suroviny (pre celú rodinu): 8 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL polohrubej múky, 6 g kypriaceho prášku, 300 g malín, malinová šťava, 2 smotany na šľahanie, 1 vanilínový cukor, 50 g čokolády na varenie, 10 g Cery, rumová aróma, tuk na vymastenie formy

Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Z bielkov vyšľaháme sneh a po častiach ho primiešavame k žĺtkom. K mase pridáme múku preosiatu s kypriacim práškom a pár kvapiek rumovej arómy. Cesto prelejeme do tortovej formy (s priemerom 26 cm) vymastenej a vysypanej jemnou strúhankou a upečieme. Elektrická rúra l85, teplovzdušná 165 °C., plynová stupeň 3. Čas pečenia 35 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme na dva pláty. Spodný plát mierne polejeme malinovou šťavou a rozložíme naň umyté a odkvapkané maliny. Na maliny rozotrieme 1 vyšľahanú smotanu (bez cukru/, navrch položíme druhý plát cesta a mierne pritlačíme. Vrch a boky potrieme druhou vyšľahanou šľahačkou, do ktorej pridáme vanilínový cukor. V hrnci na vodnom kúpeli rozpustíme Ceru, pridáme polámanú čokoládu a miešame do rozpustenia. Do čokolády namočíme zvyšné maliny a necháme usušiť na mastnom papieri.

Čokoládovými malinami a zvyšnou šľahačkou tortu ozdobíme.