Suroviny (14 - 16 kusov): Cestový korpus: 600 g hladkej múky, 400 g Palmarinu, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
Plnka: 1/2 l mlieka, 1 kg mletého maku, 300 g mletých hrozienok, 1 citrón, 400 g kryštálového cukru, 2 vrecúška kryštálového cukru Snehový závej: 8 vaječných bielkov, 400 g práškového cukru
Postup: V miske zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme rozdrobený tuk, celé vajcia a cukor. Dokonale všetko premiešame, v prípade potreby pridáme sladkú smotanu na dosiahnutie potrebnej vláčnosti cesta. Masu rozvaľkáme a rozprestrieme na plech, ktorý má nízky okraj. Hrúbka surového cesta by mala byť približne pol centimetra. Základný korpus upečieme v horúcej trúbe približne do polovice. Mak spolu s ostatnými surovinami, tvoriacimi plnku zvaríme v mlieku a necháme 15 minút odpočívať. Potom plnku rovnomerne rozotrieme na polo upečené cesto. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorým rovnomerne pokryjeme makovú vrstvu. Múčnik dopečieme na teplote 180 - 190 °C do zlatista.