Suroviny (pre 6 osôb): 250 g tvarohu, 100 ml smotany na šľahanie, 200 g keksov, 160 g Lučiny, 150 g kryštálového cukru, 120 g masla, 3 vajcia, šťava z polovice citróna, štipka soli

Postup: Maslo rozpustíme, keksy rozdrvíme v mixéri a zmiešame s maslom. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, rozotrieme do nej keksovú zmes a vytvarujeme okraj vysoký asi 2 cm. Do misy dáme tvaroh a lučinu, pridáme vajcia a smotanu, 100 g cukru, vanilínový cukor, štipku soli, šťavu z polovice citróna. Dôkladne premiešame, zmes nalejeme do formy s pripraveným korpusom a pečieme v rozohriatej rúre asi 40 minút. Šesť jahôd odložíme nabok a ostatné zmixujeme s cukrom na hladkú omáčku. Tortu podávame najlepšie na druhý deň. Každú porciu ozdobíme nakrájanou jahodou a zalejeme polevou.