Suroviny: 60 g masla, 180 g rozdrvených ďumbierových keksov, 500 g tvarohu bez tuku, 125 g práškového cukru, 2 vajcia, strúhaná kôra, šťava z 2 citrónov, 100 g nadrobno nasekaných sušených marhúľ

Postup: Rúru vyhrejeme na 150 °C. Slabo vymastíme hlbšiu rozoberateľnú tortovú formu. V menšej nádobe rozpustíme maslo, primiešame podrvené keksy a dobre spolu zmiešame. Zmes natlačíme na dno a po okrajoch formy asi do polovice výšky. Pečieme 10 minút. Vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom, vajcami, pomarančovou a citrónovou kôrou a šťavou, aby vznikla hladká zmes. Primiešame nasekané marhule. Zmes naložíme do korpusu vo forme, formu vrátime do rúry a pečieme 45 minút. Rúru vypneme a koláč v nej necháme vychladnúť. Koláč ozdobíme kolieskami pomaranča a citróna, potom posypeme práškovým cukrom.