Suroviny (2 porcie): 250 g kuracích pŕs, 400 g špargle (zelenej, bielej), 250 ml zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie, 1 PL oleja, 100 g jahôd, 100 g listového šalátu, 50 g syra mascarpone, 3 PL mlieka, 5 ČL pomarančovej šťavy, 1 PL medu,3 PL octu
Postup: Špargľu umyjeme, ošúpeme a pozdĺžne nakrájame. V zeleninovom vývare povaríme 10 minút (zelenú špargľu) alebo 20 minút (bielu špargľu). Kuracie prsia ochutíme soľou, korením a na strednom ohni opečieme každú stranu 5 minút na oleji. Jahody nakrájame na plátky. Šalát umyjeme a natrháme na kúsky. Pripravené jahody a šalát zmiešame s horúcou špargľou a nakrájanými kuracími prsiami.
Mascarpone, mlieko, pomarančovú šťavu, med, ocot, soľ a korenie zmiešame a použijeme ako dresing.