Suroviny (4 porcie): 1 kurča, 5 strúčikov cesnaku, 4 polievkové lyžice masla, mleté čierne korenie, soľ, 400 ml hydinového vývaru, 100 ml ľahkého ružového vína, 2 polievkové lyžice maizeny
Postup: Kurča umyjeme, osušíme a naporciujeme na šesť častí. Cesnak očistíme, v pekáči zohrejeme maslo a kurča po častiach opečieme. Pridáme celé strúčiky cesnaku, krátko opekáme, osolíme a okoreníme. Vývar pripravíme podľa návodu na obale, kurča striedavo podlievame vývarom a vínom. Znížime teplotu, prikryjeme, dusíme 45 min. Kurča a cesnak vyberieme z pekáča a odložíme na teplé miesto. Maizenu nahladko rozmiešame v troche vlažnej vody a za stáleho miešania vlejeme do výpeku v pekáči, necháme prevrieť, podľa potreby dochutíme.
Podávame s bagetou alebo iným bielym pečivom.