Suroviny (12 kúskov): 500 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 150 g cukru, 50 g droždia, 100 g zmäknutého masla, 100 g hrozienok, 4 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 150 g sladkého červeného vína, tuk na vymastenie formy. Poleva: 200 g práškového cukru, 3 PL sladkého červeného vína, kandizované ovocie

Postup: Droždie rozdrobíme, pridáme 1 PL cukru a 1/5 múky. Dolejeme vlažné mlieko tak, aby vznikol kvások konzistencie hustej smotany. Povrch posypeme múkou a necháme vykysnúť. Hrozienka zalejeme vriacou vodou, necháme niekoľko m stáť a scedíme. Do kvásku dáme zvyšné mlieko, žĺtky, cukor, múku a zmäknuté maslo a 150 ml červeného vína. Vymiesime redšie cesto, ktoré sa musí odlepovať od ruky, ak je hustý, pridáme trochu mlieka. Hrozienka, kandizované ovocie pridáme do cesta. Vymiesime a necháme vykysnúť. Cesto dáme do vymastenej bábovkovej formy s priemerom 23 cm, Dáme do rúry a pri teplote 160 °C pečieme 40 - 50 min. Upečenú bábovku popicháme vidličkou a polejeme zmesou vína a citrónovej šťavy.

Poleva: Cukor vymiešame s vínom, polejeme bábovku a necháme stuhnúť.