Suroviny (pre 4 osoby): 1 strúčik cesnaku, 4 PL olivového oleja, 240 g lúpaných paradajok, soľ, mleté čierne korenie, 400 g špagiet, 500 g paradajok, viazanička petržlenovej vňate, 50 g čiernych olív bez kôstky, 8 plátkov prerastenej oravskej slaniny, 8 sardelových rezov, 50 g hoblín z parmezánu

Postup: Očistený cesnak posekáme najemno. V panvici rozohrejme 2 PL oleja a udusíme dosklovita cesnak. Pridáme lúpané paradajky bez šťavy a dusíme 10 minút. Potom zmes zmixujeme ručným mixérom. Na záver osolíme a okoreníme. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Paradajky sparíme, ošúpeme, odstránime jadierka a posekáme najemo. Olivy nakrájame na plátky. Odkvapkané špagety premiešame s paradakovou omáčkou, pokrájanými paradajkami, olivami a 1 PL nasekanej petržlenovej vňate. Zvyšným olejom potrieme 8 listov pergamenového papiera. Špagety skrátime do 9 hniezd a každé položíme doprostred papiera. Navrch dáme plátok slaniny, 1 sardelový rez a posypeme petržlenovou vňaťou. Papier poskladáme do balíčka a pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi l5 minút. Pred podávaním posypeme parmezánom.