Suroviny: 300 g špirálok, 250 g mrazeného hrášku, 8 - 10 uhoriek nakladačiek, 300 g plátkov tlačenky, 1 viazanička kučeravého petržlenu. Dresing: 150 g majonézy na šalát, 150 ml jogurtu, 2 - 3 PL bieleho vinného octu, soľ, čerstvo mleté biele korenie. Ďalej: rajčiak pokrájaný na 8 dielov, vetvičky petržlenovej vňate
Postup: cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Precedíme, opláchneme studenou vodou, dáme vychladnúť. Hrášok necháme dusiť 5 m v 200 m osolenej vody, tu ho necháme vychladnúť. Uhorky pokrájame na malé kocky. Tlačenku olúpeme, pokrájame na cm kocky. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme, posekáme. Hrášok scedíme, vývar odložíme. Všetky
Suroviny na šalát zmiešame vo veľkej mise. Na dresing vymiešame dohladka majonézu s jogurtom, 3 - 4 Pl hráškového vývaru a s octom. Osolíme, okoreníme, vmiešame do šalátu. Ten prikryjeme, necháme odležať 1 h. Potom dosolíme, dokoreníme, prípadne dokyslíme. Ak je veľmi suchý, pridáme niekoľko PL vývaru z hrášku. Šalát ozdobíme osminkami rajčiakov a petržlenovou vňaťou.