Suroviny (4 porcie): 1 kura, 100 g údeného bôčika, 1 cibuľa, 250 g šampiňónov, 1 PL hladkej múky, olej, 100 ml červeného vína, 1 KL kryštálového cukru, 1 bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL petržlenovej vňate koňak podľa chuti, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Umyté, osušené kurča rozdelíme na štvrtky, osolíme, okoreníme, opečieme na oleji zo všetkých strán, potom ho vyberieme, odložíme na tanier. Údený bôčik nakrájame na kocky, opražíme vo výpeku, pridáme nakrájanú cibuľu, cukor, podusíme, podlejeme vínom, poprášime múkou, podusíme, vrátime späť mäso. Ochutíme roztlačeným cesnakom, korením, pridáme bobkový list, očistené, na polovice prekrojené šampiňóny. Mäso pod pokrievkou dusíme, až zmäkne. Pred podávaním polejeme zohriatym koňakom, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.