Suroviny (pre 4 osoby): 4 chudé jahňacie steaky, 2 PL olivového oleja, 2 šalotky, 3 strúčiky cesnaku, 6 vetvičiek rozmarínu, 1 PL balzamového octu, 4 PL červeného vína, 30 g vykôstkovaných čiernych olív, 1 ČL cukru. 200 ml zeleninového vývaru

Postup: Vo woku rozohrejeme olej, vložíme očistené a nakrájané šalotky, nadrobno nasekaný cesnak a natrhané vetvičky rozmarínu. Pražíme na strednom ohni 10 minút. Cibuľu v panvici zhrnieme na jednu stranu a vložíme jahňacie steaky. Pražíme ich 4 minúty z každej strany. Stejky vyberieme z panvice a rozložíme na vyhriate taniere. Do panvice dáme balzamikový ocot, víno, olivy nakrájané na kolieska, cukor. Miešame na silnom ohni, kým sa tekutina neodparí. Prilejeme vývar a necháme vrieť ešte 1 minútu.

Jahňacinu prelejeme omáčkou a podávame so zemiakovým pyré.