Suroviny (8 porcií): 500 g mletého jahňacieho mäsa, 50 g oleja, 60 g červenej cibule, 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 1 polievková lyžica čerstvej mäty, 400 g domácich fliačkov v surovom stave, mleté čierne korenie, 200 g mletých vlašských orechov, 200 g mlieka na prevarenie orechov, 2 vajcia, strúhanka a vysypanie formy, soľ podľa potreby

Postup: Cibuľu osmažíme na oleji, pridáme mleté mäso, soľ a mleté čierne korenie. Dusíme bez podlievania, až kým mäso nezmäkne. Potom pridáme poekanú čerstvú mätu a petržlenovú vňať. V priebehu dokončovania mäsovej zmesi uvaríme cestoviny a v mlieku prevaríme mleté vlašské orechy. Cestoviny scedíme, z orechov vyžmýkame prebytočné mlieko. Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh, ktorý jemne mne premiešame s orechovou masou a následne s uvarenými, cestovinami. Podľa potreby osolíme. Polovičku cestovinovo-orechovej zmesi rozprestrieme do vymastenej a strúhankou posypanej formy, nanesieme udusené, vychladnuté mäso, vrstvenie zakončíme druhou cestovinovou časťou. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a poprášime červenou mletou paprikou, zapečieme do zlatista.