Suroviny: 750 g broskyňového kompótu, 6 plátkov želatíny, 1 tortový tenký korpus, 400 g vanilkovej zmrzliny, 2 PL mandľových úlomkov, 230 ml šľahačkovej smotany, 30 g cukru, ovocie na ozdobenie, čokoládový toping
Postup: Korpus vložíme do tortovej formy, naplníme broskyňami. Niekoľko kúskov odložíme na zdobenie. Broskyne musia byť dobre odkvapkané. V studenej vode necháme napučať želatínu, rozpustíme ju v šťave z broskýň. Dáme do chladu. V chladničke necháme zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do krému, pridáme zachladenú šťavu z broskýň. Všetko spojíme, vlejeme na broskyne. Zarovnáme, odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. topingom. Potom tortu ozdobíme šľahačkou vyšľahanou zo smotany a cukru, čerstvým ovocím, broskyňami a čokoládovým topingom.