Suroviny (4 osoby): 1 PL olivového oleja, 25 g masla, 4 vykostené kuracie prsia bez kože (po 180 g), 150 ml polotučnej smotany, mleté čierne korenie, 4 malé cibuľky, 350 g malých šampiňónov, 1 PL hladkej múky, 150 ml kuracieho vývaru, soľ
Postup: Vo väčšej panvici rozohrejeme olej s maslom. Umyté kuracie prsia z oboch strán osolíme, okoreníme, vložíme do tuku, opekáme do zlatista z každej strany 2 - 3 min. Zmiernime oheň, zakryjeme, dusíme 8 - 10 min. Počas dusenia obrátime. Očistené cibuľky a zelenú vňať nakrájame na kolieska, očistené huby na tenké plátky. Keď sa z mäsa na panvici uvoľňuje len čistá šťava, vyberieme ho, zakryjeme, dáme na tanier do teplej rúry. Do panvice s tukom dáme cibuľky, huby, pražíme 3 - 4 min, až sú mäkké. Posypeme múkou, chvíľu podusíme, pridáme vývar, za stáleho miešania necháme zovrieť, povaríme 3 min, zmiernime oheň, prilejeme smotanu, pridáme prsia, prehrievame 3 min.