Suroviny (pre 2 osoby): 2 kuracie stehná, morská soľ, mletá červená sladká paprika, 6 paradajok, 2 zelené, 2 žlté papriky, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 200 ml zeleninového bujónu, 4 polievkové lyžice posekanej bazalky
Postup: Kuracie stehná opláchneme, osušíme, potrieme soľou, mletou paprikou a niekoľko ráz popicháme. Na panvici bez tuku opekáme zo všetkých strán asi 30 minút. Cibuľu ošúpeme. Paradajky umyjeme a očistíme. Oboje pokrájame na mesiačiky. Papriku očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Cesnak ošúpeme a najemno posekáme. V hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu a cesnak. Pridáme papriku, krátko opražíme a prilejeme bujón. Premiešame a necháme 10 minút dusiť. Potom pridáme pokrájané paradajky a dusíme ešte 2 minúty. Primiešame bazalku. Na zeleninu položíme kuracie stehná a servírujeme.