Suroviny (4 porcie): 16 kuracích krídiel, 250 ml kečupu, 1 čajová lyžička červenej papriky, šťava z jedného citróna, 4 polievkové lyžice octu, 4 polievkové lyžice oleja, 6 polievkových lyžíc masla, 1 cibuľa, 100 ml hydinového vývaru, trochu čili, tabasco

Marináda: kečup, červená paprika, citrónová šťava, tabasco, ocot, štipka soli.

Postup: Do marinády ponoríme umyté a osušené krídla. Prikryjeme a odložíme na jeden deň do chladničky. Krídla vyberieme z marinády, necháme odkvapkať na site, marinádu odložíme na ďalšie použitie. Na panvici zohrejeme 4 polievkové lyžice oleja a masla, krídla postupne opečieme do chrumkava. Zvyšné maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ošúpanú nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, vmiešame marinádu a krátko povaríme. Dochutíme čili, podľa potreby dosolíme.

Kuracie krídla podávame s omáčkou a tmavým chlebom.