Suroviny: 1 celé kurča alebo 4 kuracie stehná, 500 ml bieleho jogurtu, 2 lyžice korenia karí, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžice suchého bieleho vína, 2 lyžice sójovej omáčky, 70 g tvrdého syra, soľ, olej
Postup: Jogurt v hlbšej mise ochutíme vínom, korením a sójovou omáčkou, dobre premiešame. Kurča umyjeme, osolíme, vložíme do ochuteného jogurtu a cez noc necháme v chlade odležať. Potom mäso poukladáme do naolejovanej zapekacej misy alebo pekáča, podlejeme časťou jogurtovej zmesi, prikryjeme alobalom a dáme piecť. Pred dokončením kurča odokryjeme, posypeme strúhaným syrom a dopečieme do zlatista. Elektrická rúra 200 °C, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4. Čas pečenia 60 - 70 minút. Podávame s opekanými zemiakmi a so zeleninovou prílohou.