Suroviny (4 porcie): 1 kurča, 1 PL paradajkového pretlaku, 15 malých cibuliek, 15 malých hríbikov (šampiňónov), 100 ml bieleho vína, 100 ml vývaru (z kocky), 50 g masla, 1 strúčik cesnaku, 10 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, olej, petržlenová vňäť
Postup: Umyté a usušené kurča rozporcujeme a zo všetkých strán opražíme na oleji dozlata. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme paradajkový pretlak a osolíme, okoreníme, posypeme hladkou múkou a krátko orestujeme (nemiešame, kým múka neztmavne). Na rozohriatom masle podusíme dohneda cibuľky a hríbiky. K paradajkovej omáčke pridáme opražené mäso, podusené cibuľky a hríbiky, rozotretý cesnak. Prilejeme biele víno a teľací vývar, pomaly dusíme domäkka. Hotové porcie dážíme na horúcu misu, obložíme hubami, cibuľkami a polejeme omáčkou.
Podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťou a opečeným chlebom.