Suroviny (pre 4 osoby): 12 jahňacích kotliet, soľ, mleté čierne korenie, kúsok ďumbiera, dve červené čili papričky, 1/4 čajovej lyžičky nového korenia, 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice, muškátový oriešok, 2 polievkové lyžice číreho masla, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate

Postup: Kotlety umyjeme, osušíme, kosti dôkladne oškrabeme. Odrežeme mastný okraj a mäso osolíme a okoreníme. Nové korenie spolu s čili papričkami v mažiari najemno rozdrvíme. Zmiešame spolu s nastrúhaným muškátovým orieškom. V panvici zohrejeme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, primiešame zmes korenia a necháme peniť. Pridáme petržlenovú vňať a maslo necháme trochu vychladnúť. Kotlety potrieme maslom a necháme 30 minút odležať. Každú grilujeme z oboch strán 8 min. Zvyšné korenené maslo zohrejeme a horúcim polejeme kotlety. Podávame s mesiačikmi citróna.