Suroviny: 300 g jahňacieho mäsa, 50 g slaniny, 80 g cibule, 100 g zemiakov, 50 g červenej papriky, 50 g zelenej papriky, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup: Umyté, osušené jahňacie mäso nakrájame na kúsky. Cibuľu, zemiaky a farebné papriky očistíme a pokrájame približne na rovnako veľké kúsky ako mäso. Spolu vložíme do nálevu pripraveného z olivového oleja, prelisovaného cesnaku, zo soli a mleté - ho čierneho korenia. Spolu premiešame, prikryjeme a necháme na chladnom mieste odležať asi hodinu. Na grilovaciu ihlu napichujeme striedavo s plátkami slaniny jednotlivé suroviny. Pripravené špízy zabalíme do alobalu, ktorý sme potreli olejom. Preložíme na plech a dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry.