Suroviny (4 porcie): 12 jahňacích rebierok s hmotnosťou asi 50 g, 120 g Nivy, 1 žemľa, 1 polievková lyžica čerstvo posekaného tymiánu, 50 g strúhanky, 50 g oleja, soľ, mleté čierne korenie
Marináda: 50 g olivového oleja, polievková lyžica mäty čerstvo nasekanej, šťava z 1 citróna, 1 polievková lyžica plnotučnej horčice
Príloha (zelený koberček): 600 g špenátových listov, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 50 g masla, 3 strúčiky cesnaku, biele mleté korenie, soľ podľa chuti
Postup: Jahňacie rebierka rezom rovnomerne upravíme, kosti očistíme od blán. Okraje mäsa mierne dvakrát narežeme proti tvarovej deformácii pri pečení. Mäso veľmi jemne naklepeme (stačí aj roztlačenie rukou). V marináde v chladničke za občasného obracania udržujeme najmenej 24 hodín. Odležané rebierka prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán (asi 1,5 minúty). Až pri opekaní osolíme. Vo vode namočenú žemľu vyžmýkame a dôkladne rozmiešame s plesňovým syrom. Zmes obohatíme sekaným tymiánom a konzistenciu upravíme strúhankou. Opečené rebierka poukladáme na plech, z vrchnej strany navŕšime žemľovo-syrovú zmes a pri teplote 200 °C pečieme asi 10 minút. V mierne slanej vode s pridaním sódy bikarbóny povaríme špenát 2 - 3 minúty. Po scedení a odkvapkaní ho mierne usmažíme na masle, v ktorom sme predtým opiekli na malé kúsky pokrájaný cesnak. Jedlo dokorením a dosolíme.
Ako príloha sú vhodné rôzne pripravené zemiaky.