Suroviny: 450 g hrubej múky, dve lyžičky prášku do pečiva, tuk na vyprážanie, 125 g masla, tri vajíčka, štipka soli, 125 g kryštálového cukru, štyri lyžice rumu, 50 g práškového cukru
Postup: Maslo s cukrom vymiešame do peny. Pridáme vajíčka, soľ, a rum. Primiešame múku s práškom do pečiva a pridáme k cukrovej mase. Prikryjeme utierkou a necháme ochladiť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 4 mm a vykrajujeme z neho placky s priemerom 11 cm. V prostriedku vo vzdialenosti 1 cm nakrájame, pričom na okrajoch necháme 1 cm nenarušeného cesta. Fánky naberieme na rúčky varechy a uložíme do horúceho tuku. Opražíme ich do bledo-hneda. Na servítkach necháme odtiecť od prebytočného tuku.
Ešte horúce posypeme práškovým cukrom, takže vyzerajú ako prikryté snehom.