Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 kg zemiakov, trochu soli, hladká múka

Postup: Uvarené menšie zemiaky v šupke po uvarení prelejeme studenou vodou, aby sa dali dobre ošúpať. Postrúhame alebo prepasírujeme najemno, zmiešame s hladkou múkou, troškou soli, vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na viac častí. Z každého ušúľame dlhé pásy, hrubé 1 cm, z nich odkrajujeme šúľance bobuľky dlhé 5 cm. Varíme ich 3 m v osolenej vode až vyplávajú na povrch, dierkovanu varechou ich vyberieme, polejeme rozpusteným maslom, premiešame. Pripravujú sa aj bryndzou, alebo praženice na orestovanej cibuľke.

 


AdSense