Suroviny (na 50 kusov): 50 g kandyzovanej pomarančovej kôry, 50 g vlašských orechov, 50 g hrozienok, 50 g kandyzovaného sušeného ovocia, 100 g kryštálového cukru, 1 dcl vody, 1 dcl rumu, 150 g čokolády na varenie, 50 g kokosového tuku
Postup: Cukor roztopíme vo vode a pridáme rum. Opláchnuté hrozienka zalejeme rumovým vývarom a necháme napučať. Orechy pokrájame nahrubo. Pomarančovú kôru a kandyzované ovocie nakrájame na pásiky. Čokoládu s tukom roztopíme na vodnom kúpeli. Do misky dáme rozlámané piškóty, pokvapkáme ich rumovým vývarom s hrozienkami a pridáme ostatné nakrájané suroviny. Zmes zamiešame a necháme 10 minút odležať. K zmäknutým prísadám prilejeme tekutú čokoládu a čajovou lyžičkou plníme košíčky, ktoré môžeme ozdobiť napr. mandľou. Naplnené košíčky dáme do chladničky.