Suroviny (4 porcie): 8 menších rezňov z morčacích pŕs, hladká múka, strúhanka, 2 vajcia, 1 cibuľa, 800 g paradajok, 1 bobkový list, 1/4 ČL tymianu, soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo
Postup: Sparené, olúpané paradajky nakrájame na kocky, ošúpanú cibuľu, cesnak, nasekáme nadrobno, opečieme na oleji s paradajkami, ochutíme soľou, korením, tymiánom, bobkovým listom, mierne podlejeme vodou, dusíme 10 min. Umyté, osušené naklepané rezne ochutené soľou, korením obalíme v hladkej múke. Strúhaný parmezán premiešame so strúhankou v pomere 1 :1. Rezne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach, v parmezánovej strúhanke, postláčame, vypražíme v zmesi olej a masla dozlatista.
Osušíme papierovým obrúskom, podávame s paradajkovou zmesou bez bobkového listu.