Suroviny (4 porcie): 600 g kuracích pŕs, 1 kg ružičkového kelu, 2 cibule, 40 g masla, soľ, 100 g syru Niva, 175 ml zeleninového vývaru, 150 g smotanového nátierkového syra, 6 PL mlieka, viazanička petržlenovej vňate a kôpru,2 PL oleja, mleté čierne korenie
Postup: Ružičkový kel očistíme, umyjeme, cibuľu ošúpeme, najemno nakrájame, na horúcom masle opražíme do sklovita. Pridáme kel, opečieme, osolíme. Podlejeme vývarom, prikryjeme a varíme asi 10 minút. Plesňový syr nadrobno nakrájame a roztlačíme vidličkou. Spolu s nátierkovým syrom a mliekom nahladko vyšľaháme, množstvo mlieka pridáme podľa potreby. Vlejeme k ružičkovému kelu a necháme prebublávať. Petržlenovú vňať a kôpor umyjeme, nasekáme. Mäso podľa potreby očistíme, opláchneme vodou, osušíme. Nakrájame na menšie hrubšie rezance, z oboch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Osolíme a okoreníme. Podávame so zeleninou posypané vňaťou a kôprom.
Príloha: varené zemiaky alebo chlieb.