Suroviny (4 porcie): 1 kurča, 2 PL citrónovej šťavy, 2 vetvičky estragónu, 40 g masla, 2 PL posekanej šalotky, 125 ml suchého červeného vína, 250 ml slepačieho bujónu, 4 PL kyslej smotany, 2 žĺtky, 1 PL kremžskej horčice, mleté biele korenie, soľ

Postup: Umyté kurča osušíme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletým bielym korením. Do brušnej dutiny vložíme vetvičky estragónu a v horúcom masle kurča zo všetkých strán opečieme. Pridáme šalotku a krátko podusíme. Podlejeme vínom a horúcim bujónom a prikryté dusíme asi 45 minút. Udusené kurča vyberieme a odložíme do tepla. Smotanu, žĺtky a horčicu dobre vymiešame a pridáme do výpeku. Omáčku už nevaríme, iba zohrejeme. Kurča naporcujeme a podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi preliate omáčkou.