Suroviny /4 osoby/: Srnčí chrbát: 2 kg srnčieho chrbáta, 1 šálka koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, patržlen) pokrájanej na kocky, 2 PL balzamikového octu, 1 stonka mladého tymiánu, PL oleja.
Marhuľové čatní: 1/2 šálky sušených marhúľ, 2 šálka vody, soľ, štipka kajenského korenia, 2 PL jablkového octu, 1 PL javorového sirupu. Paštrnákové pyré: 500 g paštrnáka, 2 šalotky, 2 šálky kuracieho či zeleninového vývaru, soľ, b. korenie, 2 PL creme fraiche, soľ, 1 PL masla. Nakrájané marhule necháme stáť 1 h namočené v kastróliku vo vlažnej vode, osolíme, ochutíme kajenským korením, pridáme ocot, sirup, dáme variť. Po zmäknutí marhúľ ich rozmixujeme ponorným mixérom, aby sa obsah spojil.
Sušienky: 100 g cukru, 20 g kakaa, 80 g hl. múky, 100 g bielkov, 100 g masla. Všetky suroviny zmiešame, hmotu nanášame štetcom vo veľmi tenkej vrstve na plech tak, aby vznikli pravideľné obdĺžniky. Pečieme v rúre pri 180 st C.
Postup srnčí chrbát: Mäso vykostíme (kosti odložíme na prípravu redukovanej šťav), naložíme so zeleninou, octom, tymiánom na 1,5 h do chladničky. Vyberieme z marinády, opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán. Dáme do pekáča, navrch rozotrieme čatní, pečieme pri 80 st alebo na kraji grilu 6 min.
Paštrnákové pyré: Očistený paštrnák nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme maslo, speníme na ňom ošúpanú šalotku nakrájanú nadrobno, zalejeme vývarom. Uvedieme do varu, vložíme paštrnák, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, prikryjeme pokrievkou,varíme v rúre pri 120 st 30 min domäkka. Scedíme, odkvapkáme, preložíme do hrnca, vmiešame soľ creme fraiche, drvenú rascu, soľ korenie, varíme na miernom plameni až pyré zhustne. Pred podávaním zjemníme maslom.