Suroviny (pre celú rodinu): 75 g masla, 100 g kokosovej múčky, 60 g ovsených vločiek, 75O ml mlieka, 100 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, 3 veľké banány, 150 ml smotany na šľahanie, opražené mandle na ozdobenie

Postup: 45 g masla zmiešame s kokosovou múčkou a ovsenými vločkami. Zmes rozotrieme na dno a okraje zapekacej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Elektrická rúra 150, teplovzdušná 140 °C, plynová stupeň 2 - 3. Čas pečenia 12 - 13 minút. Hladkú múku, cukor a zvyšok masla rozmiešame v mlieku. Na miernom ohni za stáleho miešania privedieme zmes do varu. Varíme asi 1 minútu. Potom hrniec odstavíme a do krému primiešame žĺtky. 2 banány pokrájame na asi 5 cm dlhé tenké plátky. Poukladáme ich na vychladnuté cesto a potrieme žĺtkovým krémom. Zákusok zakryjeme alobalom a dáme do chladničky. Smotanu dotuha vyšľaháme (môžeme pridať 1 vanilínový cukor) a navrstvíme ju na koláč. Opäť necháme v chlade stuhnúť. Zákusok ozdobíme kolieskami banánu a posekanými opraženými mandľami.