Suroviny (pre celú rodinu): 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku
Krém: 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 kyslé smotany Rajo, 6 lyžíc práškového cukru, 4 kivi
Poleva: 500 ml vody, 1 práškový džús s príchuťou kivi, 1 balíček Zlatého klasu
Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a ceto vrátime opačnou stranou na plech. Elektrická rúra 180 °C, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 20 - 25 minút Šľahačku vyšľahámne s vanilínovým cukrom dotuha Pridáme kyslú smotanu a cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Kivi olúpeme a nakrájame na tenké kolieska, ktoré poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť. V 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom nakrájame na kocky.