Suroviny: 500 g kryštálového cukru, 250 ml glukózového sirupu, 175 g medu, 2 bielka, 1 ČL vanilkového extraktu, 125 g zmäknutého masla, 60 g opražených nelúpaných mandlí, 100 g kandizovaných čerešní

Postup: Plech (28 x 18cm) vložíme papierom na pečenie a vymastíme. Cukor, sirup, med, 60 ml vody a 14 CL soli zohrievame v hrnci na miernom ohni, až sa cukor rozpustí. Zmes necháme zovrieť a varíme 8 min, až teplota dosiahne 122 °C, lebo inak zmes nestuhne. Bielka ušľaháme na sneh a do neho postupne pridávame 1/4 z celkového množstva sirupu, šľaháme ešte 5 min. Zvyšný sirup postavíme na sporák, privedieme do varu varíme 2 min, až teplota dosiahne 157 °C, potom veľmi pomaly pridávame sirup k vyšľahaným bielkom, až je hmota hustá. Pridáme maslo vanilkový extrakt a znovu 5 min. šľaháme. Na záver primiešame mandle, kandizované čerešne. Hmotu vylejeme na plech, rozotrieme, dáme stuhnúť na 4 hodiny do chladu. Vyklopíme na dosku, nakrájame na kúsky 4 x 2 cm, každý zabalíme do celofánu a dáme do chladu.