Suroviny: 450 g mrazeného alebo čerstvého špenátu, 250 g hladkej múky, soľ, 3 vajcia, 5 dl mlieka, 250 g údenej slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 lyžica masla, mleté čierne korenie
Postup: Špenát rozmrazíme (čerstvý uvaríme a posekáme). Slaninu nakrájame na kocky, rozdelíme na 4 diely a postup ne opražíme na panvici. Na opraženej slanine upečieme 4 palacinky z redšieho cesta, ktoré sme pripravili zmiešaním múky, soli a vajec. Hotové palacinky odložíme na teplé miesto. Na panvici rozpustíme maslo, osmažíme na ňom roztlačený cesnak a nakrájanú cibuľu, pridáme špenát a dusíme asi 2 minúty. Osolíme, okoreníme.
Palacinky dáme na taniere, potrieme špenátom a preložíme.