Orechová torta

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (12 ks):

Cesto: 4 vajcia, 300 g práškového cukru, 100 ml vlažnej vody, 100 g mletých,20 sekaných vlašských orechov, 200 g hrubej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva, kôra z 1/2 citróna, tuk, múka.

Plnka: 1 konzerva sladkého kondenzovaného mlieka, 200 g masla, 2 cl rumu. Poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g masla

Postup: Žĺtky oddelené od bielkov vymiešame s práškovým cukrom do penista, pomaly po PL pridávame vodu, zakaždým premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, 100 g orechov pomelieme, pridáme múku, prášok do pečiva, všetko vmiešame do žĺtkov. Vymiešame hladké cesto, vylejeme do vymastenej múkou vysypanej formy, pomaly pečieme (elektrická rúra 180, teplovzdušná 140 st, plynová st 2 - 3, čas 45 min).

Plnka: Kondenzované mlieko dáme do hrnca s vodou, varíme 2 h, aby skaramelizvalo. Konzervu otvoríme, tuhé mlieko vymiešame so zmäknutým maslom dopenista, pridáme rum, premiešame. Poleva: Maslo roztopíme, pridáme polámanú čokoládu, vymiešame dohladka. Vychladnutú tortu pozdĺž rozrežeme, plnkou nahrubo potrieme spodnú časť na reze, posypeme nasekanými orechmi, položíme vrchnú časť torty, potrieme aj boky. Povrch polejeme čokoládovou polevou, ľubovoľne ozdobíme.


AdSense