Suroviny (tortová forma): Cesto: 200 g mrkvy, 300 g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL mletej škorice, 100 g orechov para, 50 g hrozienok, 140 g hnedého cukru, štipka soli, 200 ml slnečnicového oleja, 4 veľké vajcia, postrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča, tuk.

Krém: 200 g tvarohu, 60 g práškového cukru, nastrúhaná kôra z 1/2 pomaranča, 3 - 4 PL pomarančovej šťavy

Postup: Tortovú formu potrieme tukom, vyložíme papierom na pečenie. Očistenú mrkvu postrúhame nadrobno. Do misy dáme múku, kypriaci prášok, škoricu. 2/3 orechov nasekáme s hrozienkami vmiešame do múky, zvyšné orechy pokrájame na plátky, odložíme. V inej mise vymiešame cukor, soľ, olej, primiešame vajcia, mrkvu, pomarančovú šťavu, kôru, metličkou vmiešame do múky. Cesto vložíme do otváracej formy, vyhladíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 50 min. Koláč necháme po upečení 5 min chladnúť vo forme, potom ho vyklopíme, odstránime papier, necháme celkom vychladnúť. Na krém vymiešame dohladka tvaroh s cukrom, pomarančovou šťavou, kôrou. Vychladnutý koláč hojne natrieme krémom, posypeme plátkami orechov.