Slávnostná ružička

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 8 osôb):

Korpus: 6 vajec, 250 g kryštálového cukru. 200 g mletých mandlí, 1 PL Solamylu, štipka soli

Krém: 400 ml sladkej smotany 150 g bielej čokolády, 150 g syra mascarpone, 2 PL práškového cukru, lístky ruží na zdobenie

Postup: Do 2 misiek oddelíme žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom a potom so snehom. Mleté mandle zmiešame so Solamylom a zľahka vmiešame do cesta. Formu vyložíme papierom na pečenie, naplníme pripraveným cestom a pečieme v rozohriatej rúre pri 175 °C asi 30 minút. Upečený korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Na krém rozpustíme na vodnom kúpeli bielu čokoládu s cukrom a za stáleho miešania pridávame mascarpone. Krém necháme vychladnúť. Ušľaháme smotanu a pridáme po lyžiciach krém z bielej čokolády. Korpus pozdĺžne rozdelíme, naplníme 1/3 krému. Celú tortu pokryjeme vrstvou krému. Na záver pokryjeme tortu lupienkami ruže.

 


AdSense