Gaštanová dobrota

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 8 osôb). 5 vajec, 166 g preosiateho práškového cukru, 45 g kakaa, 150 g smotany na šľahanie, 225 g gaštanového pyré

Postup: V šľahači vyšľaháme z bielkov sneh. Postupne pridávame 50 g preosiateho cukru a ďalej šľaháme, kým sa neroztopí. V inej nádobe šľahačom speníme žĺtky a pridáme 60 g preosiateho cukru a kakao. Do žĺtkovej hmoty postupne pridávame sneh z bielkov, jemne premiešame. Zmes vylejeme do vymastenej a pergamenom vyloženej formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút. Korpus po vychladnutí rozrežeme na tri časti. V miske vymiešame tuhú šľahačku. V mixéri vyšľaháme práškový cukor a neskôr primiešame šľahačku. Pláty natrieme plnkou a zlepíme. Zvyšnú plnku dáme do igelitového vrecúška, ktorému odstrihneme špičku, aby sme mohli zdobiť tortu.

 


AdSense